Site Overlay

Program For Årets Tangfestival

Skilled tutorial composing for active pupils. Trust your activity to specialists, decide to buy groundwork records, and conserve precious time. Huge outstanding confirmed do my homework for money.

Program 2019

Fredag d. 2. August
Kl. 10.00 Tangfestivalen og boderne åbner
Kl. 10.00-22.00 Restaurant “SMAG PÅ TANG”
I anledning af af Geopark festivalen, slår Anneberg Kulturpark dørene op til det gamle forsamlingshus med pop up restauranten: “SMAG PÅ TANG”. Prøv noget nyt, når Mad Synergi – med hjælp fra Rørvig Dessert, Rørvig Catering og Isøre Is – står for delikate salte- og søde retter med tang. Smag også vin fra Ørnberg og Vejrhøj, tangøl samt andre drikkevare.
Kl. 10.00 Jesper Zeihlund, rådgiver og faglig leder af Nationalt Center for Lokale Fødevarer (NCLF) byder velkommen.
Kl. 10.15 Borgmester for Odsherred kommune Thomas Adelskov åbner danmarks første tangfestival.
Kl. 10.30 – 14.00 Silva Danica v/ naturvejleder Jørgen Stoltz viser og fortæller om strandens urter.
Kl. 10.30 – 11.45 (NCLF) har smagsprøver med: Tangmayo, Tangolade, Brød med tang, fiskefrikadeller, Havtornmarmelade med tang.
Kl. 10.30 – 14.00 Ørnberg Vin (lokal vinproducent) giver smagsprøver og sælger deres vin.
Kl. 10.30 – 11.45 Takashi Saito, fra Saito Sushi viser hvordan man integrerer det japanske køkken med tang fra Danmark.
Kl. 10.30 – 11.45 Gastronomisk Innovation har smagsprøver på tangsnacks
Kl. 10.30 – 16:00 Fortæller Ingeniørstuderende fra studieretningen Proces og Innovation har i deres projekt Omtange udviklet et vækstakvarie og undervisningsmateriale til dyrkning af tang i et undervisningsforløb i folkeskolen.
Kl. 10.45 – 13.45 Dialogscenen åbner: Moderator: Jesper Zeihlund

Kl. 10.45 – 11.30: Tang i fremtiden i Danmark, hvad er mulighederne ?
Susan Løvstad Holdt (DTU), Claus Falconi (Falconi Mare), Simon Weber Marcussen (Dansk Tang)

Kl. 11:45 – 12.30: Nyheder fra udlandet – Hvor langt er de der ?
Susan Løvstad Holdt (DTU), Claus Falconi (Falconi Mare), Morten Henningsen (Gastronomisk Innovation)

Kl. 12:45 – 13:00: Interview: Geolog fra Geopark Odsherred, Jakob Walløe Hansen, fortæller om Odsherreds forskellige kyster.

Kl. 13:15 – 13:45: Interview: Arkitekt Erik Juul fortæller om det Det maritime forsamlingshus.
Kl. 11.30 – 13.30 Algeforsker Ruth Nielsen holder tangbingo for børn – Lær arterne at kende – du får mulighed for at smage og lære.
Kl. 11.30 – 13.00 Tang som dekoration ved den lokale blomsterdekoratør fru P.
Kl. 13.00 – 15.00 Takashi Saito, fra Saito Sushi viser hvordan man integrerer det japanske køkken – med tang fra Danmark.
Kl. 13.00 – 15.00 NCLF har smagsprøver med: Tangmayo, Tangolade, Brød med tang, fiskefrikadeller, Havtornmarmelade med tang.
Kl. 14.00 – 16.00 Tangsafari – ved Dansk Tang (vi mødes ved Dansk Tang) – Booking via www.DanskTang.dk
Kl. 14.00 – 16.00 Tang som dekoration ved den lokale blomsterdekoratør fru P.
Kl. 14.00 – 15.00 Gastronomisk Innovation har smagsprøver på tangsnacks.
Kl. 14.00 – 15.30 – 20 spørgsmål til professoren om tang v/ Susan Løvstad Holdt (DTU)
Arkitekt Erik Juul viser tegninger og fortæller om det nyeste projekt ved Annebergparken: Det maritime forsamlingshus.
Hos Dansk Tang kan du se og smage på frisk tang hele dagen – samt smage på en tangsalat fra Danmark. (Premiere)
Billedkunsterne Mads Tune Friis, Annemarie Jepsen og Trine Kent udstiller forskellige malerier med natur og tang i fokus. Under festivalen vil de arbejde med emnet tang og billedkunst, hvilket kommer til udtryk på flere forskellige måder:
Mads Friis er på pladsen torsdag – søndag
Trine Kent vil arbejde ved staffeliet torsdag – lørdag
Annemarie Jepsen vil lørdag og søndag tegne og fortælle om skitsearbejdet med tang. Udstillingen er åben fredag – søndag 10-17
Lørdag d. 3. August
Kl. 10.00 Tangfestivalen og boderne åbner
Kl. 10.00-16.00 Restaurant “SMAG PÅ TANG”
I anledning af af Geopark festivalen, slår Anneberg Kulturpark dørene op til det gamle forsamlingshus med pop up restauranten: “SMAG PÅ TANG”. Prøv noget nyt, når Mad Synergi – med hjælp fra Rørvig Dessert, Rørvig Catering og Isøre Is – står for delikate salte- og søde retter med tang. Smag også vin fra Ørnberg og Vejrhøj, tangøl samt andre drikkevare.
Kl. 10.00 – 11.30 Gastronomisk Innovation har smagsprøver på tangsnacks.
Kl. 10.00 – 11.30 NCLF har smagsprøver med: Tangmayo, Tangolade, Brød med tang, fiskefrikadeller, Havtornmarmelade med tang.
Kl. 10.00 – 14.00 Vejrhøj Vin (lokal vinproducent) giver smagsprøver og sælger deres vin.
Kl. 10.00 – 12.00 TANGBAD – prøv det som håndbad eller fodbad og mærk forskellen på din hud.
Kl. 10.00 – 13.00 Tang som dekoration ved den lokale blomsterdekoratør fru P.
Kl. 10.00 – 16:00 Fortæller Ingeniørstuderende fra studieretningen Proces og Innovation har i deres projekt Omtange udviklet et vækstakvarie og undervisningsmateriale til dyrkning af tang i et undervisningsforløb i folkeskolen.
Kl. 11.30 – 13.15 Dialogscenen åbner: Moderator: Jesper Zeihlund

11.30 – 12.15: Tang den nye bæredygtige fødevarer / Sundhed, Bæredygtig og stort potentiale.
Nicolaj (Coop crowdfunding), Susan Løvstad Holdt (DTU), Claus Falconi (Falconi Mare)

12:30 – 13.15: Tang som Medicin/skønhedsprodukt – Hvor er vi henne?
Susan Løvstad Holdt (DTU), Mellisa, Nordic Seaweed Bath (Suszy Svenningsen)

13:30 – 14:00: Interview: Arkitekt Nikolaj Thrane Carlsen fortæller om tilblivelse af en tang stol
Kl. 11.30 – 13.30 Tangbingo for børn – Lær arterne at kende – du får mulighed for at smage og lære.
Kl. 12.00 – 16.00 Kysthavens TangSpa – Fodbad med savtang , Fodscrup, tangmaske og smag samtidig på kænkbrød med tang
Kl. 13.00 – 15.00 NCLF har smagsprøver med: Tangmayo, Tangolade, Brød med tang, fiskefrikadeller, Havtornmarmelade med tang.
Kl. 14.00 – 16.00 Tangsafari – ved Dansk Tang (vi mødes ved Dansk Tang) – Booking via www.DanskTang.dk
Kl. 14.00 – 16.00 Tang som dekoration ved den lokale blomsterdekoratør fru P.
Kl. 14.00 – 15.30 – 20 spørgsmål til professoren om tang v/ Claus Falconi (Falconi Mare)
Kl. 15.30 – 16.30 Gastronomisk Innovation har smagsprøver på tangsnacks
Kl. 18.00 Tang og gastronomi går op en højere enhed en 5 retters menu med bl.a. tang til kr. 750.
Det er venner af Dansk Tang der står for maden denne aften.
Det er den lokale Michelin kok Claus Henriksen fra Dragsholm Slot, den kendte kok Francis Cardenau samt den lokale aspargeskonge Søren Wiuff.
Dertil kan købes lokal vin fra (Ørnberg og Vejrhøj Vin), Tang øl, vand eller sodavand
Du kan booke billetter her
Esben Rimi Christiansen, fra PureAlgea fortæller om dyrkning af tang i kar
Mellisa viser hvordan tang kan bruges i skøbhedsprodukter.
Arkitekt Erik Juul viser tegninger og fortæller om det nyeste projekt ved Annebergparken: Det maritime forsamlingshus.
Hos Dansk Tang kan du se og smage på frisk tang hele dagen – samt smage på en tangsalat fra Danmark. (Premiere)
Arkitekt Nikolaj Thrane Carlsen fortæller om tilblivelse af en tang stol.
Billedkunsterne Mads Tune Friis, Annemarie Jepsen og Trine Kent udstiller forskellige malerier med natur og tang i fokus.
Under festivalen vil de arbejde med emnet tang og billedkunst, hvilket kommer til udtryk på flere forskellige måder:
Mads Friis er på pladsen torsdag – søndag
Trine Kent vil arbejde ved staffeliet torsdag – lørdag
Annemarie Jepsen vil lørdag og søndag tegne og fortælle om skitsearbejdet med tang. Udstillingen er åben fredag – søndag 10-17
Søndag d. 4. August
Kl. 10.00 Tangfestivalen og boderne åbner
Kl. 10.00-16.00 Restaurant “SMAG PÅ TANG”
I anledning af af Geopark festivalen, slår Anneberg Kulturpark dørene op til det gamle forsamlingshus med pop up restauranten: “SMAG PÅ TANG”. Prøv noget nyt, når Mad Synergi – med hjælp fra Rørvig Dessert, Rørvig Catering og Isøre Is – står for delikate salte- og søde retter med tang. Smag også vin fra Ørnberg og Vejrhøj, tangøl samt andre drikkevare.
Kl. 10.00 – 12.00 – 20 spørgsmål til professoren om tang v/ Susan Løvstad Holdt (DTU) hvor der også spilles tangbingo.
Kl. 10.00 – 11.00 NCLF har smagsprøver med: Tangmayo, Tangolade, Brød med tang, fiskefrikadeller, Havtornmarmelade med tang.
Kl. 11.00 – 13.00 Tang som dekoration ved den lokale blomsterdekoratør fru P.
Kl. 11.00 – 12.00 TANGBAD – prøv det som håndbad eller fodbad og mærk forskellen på din hud.
Kl. 11.00 – 13.00 Tangsafari – ved Dansk Tang (vi mødes ved Dansk Tang) – Booking via www.DanskTang.dk
Kl. 11.30 – 13.30 Dialogscenen åbner: Moderator: Jesper Zeihlund

Kl. 11.30 – 12.15: Tang i fremtiden i Danmark, hvad er mulighederne ?
Susan Løvstad Holdt (DTU), Claus Marcussen (Dansk Tang), Nicolai Jæpelt (Coop crowdfunding)

Kl. 12.20 – 12.40
Interview: Tang på mange måder – Hvordan får man dog den ide ?
Simone Bakke og Silke Foged (Sko af tang / Designskole Kolding)

12:45 – 13:15: Er tang biostimolant.
Susan Løvstad Holdt (DTU) og Niels sbjerg (Ørnberg Vin).

13:20 – 13:40: Interview: Esben Rimi Christiansen, fra PureAlgea fortæller om dyrkning af tang i kar.
Kl. 12.00 – 16.00 Kysthavens TangSpa – Fodbad med savtang , Fodscrup, tangmaske og smag samtidig på kænkbrød med tang
Kl. 13.00 – 14.00 Forfatter Anita Dietz fortæller om bogen “Tang et hav af mad” (Bogen kan købes og du kan få den signeret)
Kl. 13.00 – 15.00 NCLF har smagsprøver med: Tangmayo, Tangolade, Brød med tang, fiskefrikadeller, Havtornmarmelade med tang.
Kl. 14.00 – 17.00 Tang som dekoration ved den blomsterdekoratør fru P.
Kl. 14.00 – 15.00 TANGBAD – prøv det som håndbad eller fodbad og mærk forskellen på din hud.
Kl. 14.00 – 16.00 – 20 spørgsmål til professoren om tang v/ Claus Falconi (Falconi Mare) + hvor der også er tangbingo.
kl. 17.00 Farvel og tak og på på gensyn i 2020
Ørnberg Vin (lokal vinproducent) giver smagsprøver og sælger deres vin.
Gastronomisk Innovation har smagsprøver på tangsnacks.
Se arkitekt Erik Juuls tegninger om det nyeste projekt ved Annebergparken: Det maritime forsamlingshus.
Hos Dansk Tang kan du se og smage på frisk tang hele dagen – samt smage på en tangsalat fra Danmark. (Premiere)
Simone Bakke og Silke Foged fra designskolen i Kolding kommer og fortæller om hvordan man laver sko af tang.
Esben Rimi Christiansen, fra PureAlgea fortæller om dyrkning af tang i kar
Billedkunsterne Mads Tune Friis, Annemarie Jepsen og Trine Kent udstiller forskellige malerier med natur og tang i fokus. Under festivalen vil de arbejde med emnet tang og billedkunst, hvilket kommer til udtryk på flere forskellige måder:
Mads Friis er på pladsen torsdag – søndag
Trine Kent vil arbejde ved staffeliet torsdag – lørdag
Annemarie Jepsen vil lørdag og søndag tegne og fortælle om skitsearbejdet med tang. Udstillingen er åben fredag – søndag 10-17

Senest revideret 04-08-2019 – kl 09:50